Зовнішній дефолт росії майже неминучий – Bloomberg

Зовнішній дефолт росії майже неминучий – Bloomberg

Укрінформ
Перший у нинішньому столітті зовнішній дефолт Росії виглядає «майже неминучим» після чергового жорсткого для фінансової системи країни тижня.

Про це пише американське агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

«Передусім міністерство фінансів США припинило виплати доларових боргів із (заблокованих – ред.) рахунків росії в американських банках та ще більше посилило обмеження проти цієї країни», - зазначається в повідомленні.

Коли ж спроба оплати в твердій валюті була заблокована, рф порушила умови за погашенням двох випусків облігацій, виплативши інвесторам рублі замість доларів.

«Це наблизило годинник зворотного відліку на крок ближче до дефолту», - зазначає видання.

Читайте також: Кулеба назвав 10 ударів по економіці росії, завданих за три дні

Водночас у міжнародних політичних та фінансово-економічних колах посилюються прогнози, що росія може уникати дефолту лише протягом нетривалого часу. Так, за з останніми даними ICE Data Services, облігації країни вже торгуються на «глибоко проблемній території», а страхування боргу передбачає майже 90-відсоткову ймовірність того, що дефолт відбудеться цього року.

Доларові облігації, які росія намагалася оплатити рублями кілька днів тому, мають 30-денний пільговий період. За цей час рф має знайти обхідний шлях або висунути свій аргумент, що це не дефолт, а платіж технічно був здійснений, йдеться в публікації.

Читайте також: США заблокують росії можливість платити за борги із заморожених рахунків

«Якщо Росії не вдасться організувати виплати власникам облігацій протягом пільгового періоду, і на рахунки не надійдуть долари, то це дефолт, спрацює дефолтний своп», - прокоментував ситуацію головний інвестиційний директор берлінської Capitulum Asset Management Лутц Рохмаєр.

Як повідомлялося, востаннє росія оголошувала дефолт у 1998 році, але за внутрішнім боргом. Зовнішній дефолт країна мала після революції 1917 року.

Цієї суботи рейтингове агентство S&P оголосило про те, що рф перебуває у стані «вибіркового дефолту» після того, як 4 квітня країна використала рублі для проведення платежів за доларовими облігаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-