Заборона символіки Z і V: зміни до кримінального кодексу почнуть розглядати наступного тижня

Заборона символіки Z і V: зміни до кримінального кодексу почнуть розглядати наступного тижня

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності планує напрацювати законопроєкт про запровадження кримінальної відповідальності за використання символіки російських військ – літер “Z” і “V”.

Про це голова комітету Сергій Іонушас (парламентська фракція «Слуга народу») повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми з колегами вирішили почекати, поки основний закон буде ухвалений, а потім уже напрацьовувати зміни до Кримінального кодексу України в частині встановлення кримінальної відповідальності за використання цієї символіки. Основний документ у четвер (14 квітня – ред.) був проголосований. Я думаю, що наступного тижня Президент підпише його і ми зможемо розпочати розгляд змін до ККУ», - зазначив він.

Читайте також: Молдова заборонила георгіївські стрічки та символи V і Z

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня Верховна Рада заборонила символіку, яку використовують російські військові у війні проти України, а саму російську федерацію визнала державою-терористом.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-