Молдова заборонила георгіївські стрічки та символи V і Z

Молдова заборонила георгіївські стрічки та символи V і Z

Укрінформ
Парламент Молдови в остаточному, третьому читанні проголосував за заборону використання георгіївської стрічки, а також символів V і Z, якими користуються війська рф у війні з Україною.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє TV8.md.

Ініціативу підтримали 53 депутати від правлячої партії "Дія та солідарність" (ПДС). Опозиція виступила проти цього законопроєкту та пікетувала трибуну парламенту.

Отже, у Молдові забороняється використання чорно-помаранчевих стрічок та прапорів, а також літер V і Z та символів, які асоціюються з російсько-українською війною.

Читайте також: Сейм Литви схвалив у першому читанні заборону георгіївської стрічки, символів Z та V

У разі порушення фізичним особам загрожують штрафи до 9 тис. леїв (14 350 грн), а юридичним – до 18 тис. леїв (28 700 грн).

Як повідомлялося, парламент Молдови 7 квітня проголосував у другому читанні за законопроєкт про заборону використовувати георгіївську стрічку, а також символи Z і V, які російські війська використовують під час вторгнення до України.

24 лютого російська федерація почала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-