Дуда: Санкції мають виключати росію із цивілізованої міжнародної спільноти

Дуда: Санкції мають виключати росію із цивілізованої міжнародної спільноти

Укрінформ
Дії росії в Україні є не війною, а справжнім тероризмом і бандитизмом, а тому на країну-агресора треба накласти санкції, які виключатимуть її з міжнародної спільноти, котра поважає цивілізовані норми.

Про це під час спільного брифінгу у Києві з Президентами України Володимиром Зеленським, Латвії Егілсом Левітсом, Литви Гітанасом Наусєдою та Естонії Аларом Карісом заявив глава польської держави Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Президента Польщі, в Україні він побачив два обличчя війни: військові зіткнення двох армій, а також бомбардування російськими військами цивільних об’єктів.

“Я сказав Президенту Зеленському та іншим панам Президентам: це не війна, а тероризм. Якщо хтось направляє літаки та солдатів, щоб вони бомбардували житлові будинки, вбивали цивільних осіб, то це не війна. Це - жорстокість, бандитизм і тероризм”, - заявив Дуда.

Читайте також: Зеленський і Байден домовились про посилення санкцій проти рф

Президент РП підкреслив, що росія порушила в Україні усі норми ведення війни, міжнародного права.

“Для тих, хто порушує ці норми, немає місця у міжнародній спільноті", - підкреслив Президент РП, додавши при цьому, що санкції проти рф мають бути такими, що виключатимуть її із цивілізованої міжнародної спільноти.

Читайте також: Банки та енергоносії: Єрмак розкрив деталі нових санкцій проти росії

На його переконання, жорсткі санкції повинні призвести з одного боку до завершення війни, а з іншого – на майбутнє бути прикладом того, які дії є неприйнятними. Тому спротив російській агресії має бути “абсолютним, твердим і рішучим”.

За його словами, не можна вести з рф нормальний діалог, поки вона не визнає, що порушувала міжнародні норми.

“Коротко кажучи, їх треба перемогти, щоб почати з ними нормальну розмову”, - констатував глава польської держави.

Читайте також: Швейцарія приєдналася до п'ятого пакета санкцій ЄС проти росії та білорусі

Дуда також підкреслив, що міжнародні трибунали мають покарати усіх винних у знущаннях, вбивствах, бомбардуваннях цивільного населення в Україні.

Дуда також висловив сподівання, що Україна швидко стане частиною ЄС як суверенна, незалежна та самодостатня країна.

Читайте також: Шмигаль: Мати справу з росією — це фінансувати тероризм і геноцид українців

Як повідомлялося, 13 квітня Президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс прибули до Києва. Вони відвідали населені пункти поблизу української столиці, де на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-