Зеленський вважає, що Орбан не блокуватиме вступ України до ЄС

Зеленський вважає, що Орбан не блокуватиме вступ України до ЄС

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не блокуватиме вступ України до ЄС, бо це буде відкрита підтримка росії.

Про це Глава держави сказав в інтерв’ю українським журналістам, яке транслювалось у телемарафоні, передає Укрінформ.

"Що стосується Європейського Союзу, то Угорщина може бути єдиною державою, чи однією з трьох держав, які не підтримуватимуть Україну щодо її вступу до ЄС. Але я думаю, що він (Орбан - ред.) не буде цього робити, бо це відкрита підтримка росії повністю. А більше нічого нам від нього не потрібно", - заявив Президент.

Він нагадав, що Угорщина блокувала вступ України до НАТО, але переконаний, що від самого Орбана це питання не залежить точно.

"У цій ситуації я не бачу великих проблем. Що критичного може Орбан нам зробити. Він блокував вступ України до НАТО, і він буде блокувати. Але я б сказав, що від нього питання вступу до НАТО не залежало і не залежить точно", - підкреслив Зеленський.

За його словами, в офіційному Будапешті Україна ніколи не мала союзника, а тому маємо якось жити і далі без цього.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Орбан мав би бути вдячним Україні, що реальність війни не досягла кордонів Угорщини - МЗС

Авторитарний лідер Угорщини та давній союзник росії Віктор Орбан оголосив про перемогу своєї партії на парламентських виборах у неділю, 3 квітня. Таким чином очільник уряду отримає четвертий термін перебування при владі.

Читайте також: Політика дружби Угорщини з рф після перемоги партії Орбана посилиться – Стефанішина

Після вторгнення росії в Україну Орбан вів передвиборну кампанію переважно на гаслах недопущення участі угорських військ та озброєнь у конфлікті. Водночас він підтримав більшість санкцій ЄС проти росії від моменту її вторгнення в Україну.

Раніше Угорщина тривалий час блокувала участь України в зустрічах НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-