Орбан мав би бути вдячним Україні, що реальність війни не досягла кордонів Угорщини - МЗС

Орбан мав би бути вдячним Україні, що реальність війни не досягла кордонів Угорщини - МЗС

Укрінформ
Україна розраховує, що новий уряд Угорщини перегляне свій підхід щодо допомоги нашій країні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку росії та рівню звірств російської армії.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зазначив, що в Україні з повагою сприймають волевиявлення угорського народу на парламентських виборах. Водночас речник МЗС зауважив, що у прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана немає жодних підстав стверджувати, що на шляху до перемоги на виборах йому довелося боротися з Президентом України.

«По-перше, ані Україна, ані її Президент Володимир Зеленський не брали участі в політичній кампанії в Угорщині. По-друге, Президент України щоденно зайнятий набагато важливішою справою - боротьбою з російською агресією», - акцентував Ніколенко.

Читайте також: Політика дружби Угорщини з рф після перемоги партії Орбана посилиться – Стефанішина

У цьому контексті речник МЗС зазначив, що Прем’єр-міністр мав би бути вдячний Президенту України за те, що завдяки героїзму українського народу у стримуванні агресивних дій президента путіна реальність війни не досягла кордонів Угорщини.

«Сподіваємося, що новий мандат дозволить угорському уряду, серед інших першочергових задач, зосередитися на протидії агресивній політиці президента рф, за наказом якого російська армія скоює звірства проти українського народу, а оприлюднені в день угорських виборів факти російських воєнних злочинів щодо мирного населення, насамперед різанини в Бучі, Ірпені та Гостомелі, не залишаться непоміченими», - зауважив Ніколенко.

Речник МЗС додав, що Україна також розраховує, що Будапешт чітко засудить ці злочини та перегляне свій підхід щодо допомоги Україні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку росії та рівню звірств російської армії.

Читайте також: Вибори в Угорщині: Орбан заявив про перемогу своєї партії

Ніколенко вкотре акцентував, що без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині, і нагадав, що наша держава є батьківщиною українських угорців, чию ідентичність ми високо цінуємо.

«Маємо спільними зусиллями наближати перемогу над російським злом, аби відновити мир заради українського, угорського та інших європейських народів», - резюмував речник МЗС.

Як повідомлялося, авторитарний лідер Угорщини та давній союзник росії Віктор Орбан оголосив про перемогу своєї партії на парламентських виборах у неділю, 3 квітня. Таким чином очільник уряду отримає четвертий термін перебування при владі.

Після вторгнення росії в Україну Орбан вів передвиборну кампанію переважно на гаслах недопущення участі угорських військ та озброєнь у конфлікті. Водночас він підтримав більшість санкцій ЄС проти росії від моменту її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-