Політика дружби Угорщини з рф після перемоги партії Орбана посилиться – Стефанішина

Політика дружби Угорщини з рф після перемоги партії Орбана посилиться – Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прогнозує посилення політики дружби Угорщини і росії після перемоги на парламентських виборах Віктора Орбана.

Про це Стефанішина заявила на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніяких нових очікувань від угорської сторони у нас немає. Політика, яка проводилася до цього, на нашу думку, буде посилюватися, - політика дружби з російською федерацією», - сказала Стефанішина.

Вона додала, що для України буде важливою реакція ЄС на погіршення демократичних стандартів в Угорщині і її загравання з російським агресором, який винен у тисячах смертей на території України у ХХІ столітті.

Читайте також: Зеленський - прем'єру Угорщини: Ми не побачили жодного зусилля зупинити війну

«Я думаю, що солідарними зусиллями ми маємо запобігти тому, щоб на території ЄС створювалися тоталітарні режими або передумови для чергових вогнищ загострення і впливу рф», - зауважила віцепрем’єрка.

Як повідомлялося, авторитарний лідер Угорщини та давній союзник росії Віктор Орбан оголосив про перемогу своєї партії на парламентських виборах у неділю, 3 квітня. Таким чином очільник уряду отримає четвертий термін перебування при владі.

Після вторгнення росії в Україну Орбан вів передвиборну кампанію переважно на гаслах недопущення участі угорських військ та озброєнь у конфлікті. Водночас він підтримав більшість санкцій ЄС проти росії від моменту її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-