Кулеба – Гутеррешу: росії не місце в Раді ООН з прав людини

Кулеба – Гутеррешу: росії не місце в Раді ООН з прав людини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у розмові з Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррешем заявив, що росії не місце в Раді з прав людини.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії написав у Твіттері.

«Спілкувався з Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррешем про поточну безпекову ситуацію та Бучанську бійню. Наголосив, що Україна використовуватиме всі доступні механізми ООН для збору доказів і притягнення до відповідальності російських військових злочинців. Росії не місце в Раді ООН з прав людини», - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у Бучі було виявлено братську могилу, де поховано майже 300 людей, на вулицях лежать десятки тіл, деякі з них зі зв'язаними руками.

Читайте також: Британія в ООН: Покажемо путінську війну, якою вона є насправді

Раніше повідомлялося, що виключити росію з Ради ООН з прав людини закликали міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Велика Британія, яка головує у квітні в Раді Безпеки ООН, скликає у вівторок, 5 квітня, засідання Ради безпеки для обговорення масових убивств, скоєних загарбниками у Бучі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-