Латвія вважає, що росії не місце в Раді ООН з прав людини

Латвія вважає, що росії не місце в Раді ООН з прав людини

Укрінформ
Глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що його країна підтримує ініціативу виключити росію із Ради ООН з прав людини.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Латвія підтримує усунення російської федерації з Ради ООН з прав людини і голосуватиме відповідним чином. Країна розв'язала війну проти України, вчиняє грубі та системні порушення прав людини, а військовим злочинам немає місця у Раді з прав людини», - наголосив Рінкевичс.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у Бучі було виявлено братську могилу, де поховано майже 300 людей, на вулицях лежать десятки тіл, деякі з них зі зв'язаними руками.

Читайте також: Латвія заборонила символіку воєнної агресії рф

Раніше повідомлялося, що виключити росію з Ради ООН з прав людини закликала міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

Велика Британія, яка головує у квітні в Раді Безпеки ООН, скликає у вівторок, 5 квітня, засідання Ради безпеки для обговорення масових убивств, скоєних загарбниками у Бучі.

Фото: Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-