США домагаються виключення росії з Ради ООН з прав людини

США домагаються виключення росії з Ради ООН з прав людини

Укрінформ
Сполучені Штати ініціюватимуть перед Генеральною Асамблею ООН виключення росії з Ради з прав людини (РПЛ).

Як передає Укрінформ, про це під час візиту до Румунії заявила постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд після оприлюднення фактів масового вбивства цивільних осіб у Бучі, повідомляє Reuters.

«Участь росії в Раді з прав людини – це фарс. І це неправильно, тому ми вважаємо, що настав час, аби Генеральна Асамблея ООН проголосувала за її виключення», - зазначила вона, висловивши бажання, аби голосування відбулося вже цього тижня.

Постпред США також нагадала, що за резолюцію «Гуманітарні наслідки агресії проти України» наприкінці березня проголосувало 140 країн, перед тим 141 країна ухвалила резолюцію «Агресія проти України». Загалом Генасамблея налічує 193 члени.

«Моє послання до тих 140 країн, які мужньо виступили разом: кадри з Бучі та руйнування по всій Україні вимагають, аби ми зараз підкріпили наші слова діями», - сказав Томас-Грінфілд.

Читайте також: Звірства росіян у Бучі: Байден назвав путіна воєнним злочинцем – має бути суд

Рішення про виключення країни з РПЛ за постійні грубі та систематичні порушення прав людини Генасамблея має ухвалювати двома третинами голосів.

Як повідомлялось, у березні 2011 року Генеральна Асамблея виключала зі складу РПЛ Лівію через насильство проти демонстрантів з боку сил тодішнього лідера Муаммара Каддафі

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-