Розірвання дипвідносин з Росією на часі: МЗС проаналізувало всі наслідки і сценарії

Розірвання дипвідносин з Росією на часі: МЗС проаналізувало всі наслідки і сценарії

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ проаналізували всі можливі наслідки розірвання дипломатичних відносин України з Росією і дійшли висновку, що це рішення є своєчасним, продуманим і відповідає інтересам держави.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми проаналізували всі можливі наслідки і сценарії розвитку у разі ухвалення такого рішення і дійшли висновку, що таке рішення є своєчасним, продуманим і відповідає інтересам України», - сказав він.

Кулеба зазначив, що саме він вночі підписав відповідне подання Президенту України.

«Я вважаю, я завжди так вважав, що це потрібно було робити ще у 2014 році. На жаль, тоді таке рішення не було ухвалено», - підкреслив глава української дипломатії.

Глава МЗС додав, що відкликання тимчасово повіреного і майбутнє розірвання дипломатичних відносин є надзвичайно чітким і жорстким сигналом про те, що відносини між двома країнами «і так були на дні, а зараз вони ще опустилися нижче дна».

Читайте також: Країни Заходу мають консенсус щодо жорстких санкцій проти Росії – Кулеба

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають, зокрема, надання їм військової допомоги.

22 лютого Президент Володимир Зеленський заявив, що розгляне питання розірвання дипломатичних відносин України з РФ.

Крім того МЗС викликало для консультацій тимчасового повіреного у справах України в РФ Василя Покотила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-