Країни Заходу мають консенсус щодо жорстких санкцій проти Росії – Кулеба

Країни Заходу мають консенсус щодо жорстких санкцій проти Росії – Кулеба

Укрінформ
Країни Європейського Союзу, керівництво ЄС, а також Сполучені Штати готові рухатися вперед із посиленням тиску на Росію та введенням жорстких санкцій через її агресію проти України.

Про це заявив у вівторок глава МЗС України Дмитро Кулеба у Вашингтоні у відповідь на запитання Укрінформу, наскільки серйозною очікується реакція західних партнерів на дії Росії.

«Перебуваючи в Брюсселі, я отримав запевнення від керівництва Європейської зовнішньої політики в тому, що консенсус про застосування найжорсткішого повного пакету санкцій проти Росії в Європейському Союзі буде», - зазначив міністр.

Він також зауважив, що провів розмови з главами зовнішньополітичних відомств США, Великої Британії, Канади, керівником зовнішньої політики ЄС про те, що має бути «спусковим гачком» для повномасштабного пакету обмежень.

«Ми бачимо позитивну динаміку щодо застосування санкцій, ми розуміємо підхід наших партнерів, що вони готові рухатися вперед з нарощенням цих хвиль санкцій і тиску», - підкреслив Кулеба.

Міністр зауважив, що ці дискусії продовжуються, і про це також йтиметься під час його зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у вівторок.

«Але запевняю, що готовність застосування санкцій, у тому числі тих, які створюють певну вартість і для самих країн, які їх вводитимуть, вона існує, і вона є безпрецедентною», - зазначив він.

Читайте також: Час для застосування санкцій проти Росії настав – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває з візитом у США. У вівторок запланована його зустріч з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-