Українська делегація в ТКГ проводитиме консультації з ОБСЄ і країнами «Норманді»

Українська делегація в ТКГ проводитиме консультації з ОБСЄ і країнами «Норманді»

Укрінформ
Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі проводитиме консультації з діючим головуванням в ОБСЄ, координатором від ОБСЄ та країнами "нормандської четвірки" щодо подальшого формату переговорного процесу.

Як передає Укрінформ, про це українська делегація повідомляє у Телеграмі.

Українська делегація в ТКГ рішуче засуджує рішення російської влади про визнання незаконних утворень в ОРДЛО, що може свідчити про свідомий вихід РФ із Мінських домовленостей.

"Протягом минулого тижня російська делегація неодноразово цілеспрямовано ухилялась від участі в консультаціях у форматі ТКГ, реалізуючи свій план за допомогою ескалації безпекової ситуації на лінї розмежування", - заявила українська делегація.

"В ситуації, яка склалась, ми будемо проводити консультації з діючим головуванням в ОБСЄ, координатором від ОБСЄ та країнами "нормандської четвірки" щодо подальшого формату переговорного процесу", - наголосила українська делегація.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ про контрольовану Росією ескалацію

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан у телефонній розмові закликав міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова використати свій вплив на представників ОРДЛО з метою якнайшвидшого проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-