Ле Дріан закликав Лаврова вплинути на ватажків ОРДЛО для проведення ТКГ

Ле Дріан закликав Лаврова вплинути на ватажків ОРДЛО для проведення ТКГ

Укрінформ
Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан у телефонній розмові закликав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова використати свій вплив на представників ОРДЛО з метою якнайшвидшого проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції, передає Укрінформ.

Зазначається, що французький міністр нагадав про серйозність нинішньої напруженості та велику стурбованість з цього приводу. Він наголосив на важливості якнайшвидшого проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи, про що вчора домовилися президенти Франції та Росії.

“Ця зустріч необхідна для досягнення поваги з боку зацікавлених сторін та повернення до виконання режиму припинення вогню на лінії зіткнення. Міністр закликав свого російського колегу використати свій вплив на фактичних представників самопроголошених Донецької та Луганської республік, які наразі відмовляються від проведення цієї зустрічі”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: РФ готує фейк для casus belli та звинувачення у «геноциді російськомовних» – журналіст

Як повідомляв Укрінформ, у неділю відбулася телефонна розмова президента Франції Еммануеля Макрона з президентом РФ Володимиром Путіним. Згідно з комюніке Єлисейського палацу, серед іншого вони домовилися про “інтенсивну роботу для того, щоб у найближчі години провести засідання Тристоронньої контактної групи з метою отримання від усіх зацікавлених сторін зобов'язань щодо припинення вогню на лінії зіткнення”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-