Євросоюз продовжує всебічно підтримувати Україну - Боррель

Євросоюз продовжує всебічно підтримувати Україну - Боррель

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі у Брюсселі підтвердили непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та намітили конкретні заходи для посилення її стійкості й безпеки.

Про це заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми мали зустріч із міністром закордонних справ Кулебою і підтвердили нашу єдність, рішучість і солідарність з Україною. Тому що безпека України - це наша безпека. Ми продовжуємо підтримувати Україну на всіх фронтах. Сьогодні ми формально ухвалили рішення, запропоноване Європейською комісією, та надали 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги Україні», - сказав Боррель.

За його словами, європейські міністри також погодилися щодо рішення про підтримку української армії та вдосконалення професійної військової освіти в Україні з використанням можливостей Європейського фонду миру. ЄС також збільшить підтримку України у розвитку спроможностей із захисту проти кібератак і дезінформації та невдовзі направить в Україну експертну місію.

Читайте також: Криза навколо України була створена Росією, тож це російська криза – Боррель

«Ми також розглядаємо можливість проведення спільного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ з українськими партнерами в Києві. Я хочу підтвердити, що наші посольства та дипломатичні представництва залишаються відкритими... За винятком однієї країни, всі ми залишаємось у Києві - посольства 26 країн плюс Делегація ЄС», - наголосив Високий представник ЄС.

Він нагадав, що невдовзі виповниться 8 років, відколи Росія вчинила вторгнення в Україну та окупувала Крим.

«Я хочу повторити ще раз, що будь-яка подальша агресія проти України матиме потужну відповідь від Європейського Союзу», - додав Боррель.

Читайте також: ЄС завершив роботу над санкціями проти Росії у разі вторгнення в Україну

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулося засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним з головних питань якого була безпекова криза, що склалася внаслідок військового нарощування Росії вздовж кордонів України, та провокаційна поведінка РФ на тимчасово окупованих територіях України.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-