На Банковій розповіли деталі зустрічей Зеленського у Мюнхені

На Банковій розповіли деталі зустрічей Зеленського у Мюнхені

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на зустрічі з віцепрезидентом США Камалою Гарріс обговорив останні події навколо Україні й на сході, а також кроки в межах мирного врегулювання та активізацію роботи всіх переговорних форматів.

Зустріч відбулася на полях 58-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки у суботу, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ми поділяємо бачення мирного процесу. А саме – політико-дипломатичний шлях відновлення миру й стабільності», – сказав Зеленський.

Президент подякував США за постійний діалог і зусилля, які вживаються з метою недопущення нової ескалації.

Водночас він наголосив на необхідності запровадження превентивного пакета стримування РФ та напрацювання нових, дієвих безпекових гарантій для Української держави.

Окрема увага, за даними ОП, під час зустрічі була приділена перспективам подальшої співпраці у сфері зміцнення обороноздатності України, а також надання безпекової допомоги.

У межах зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом Президент відзначив важливість надання союзниками та партнерами конкретної допомоги, зокрема у сфері зміцнення обороноздатності України, з огляду на безпрецедентні безпекові виклики.

У контексті деескалації та стабілізації ситуації співрозмовники обговорили питання запровадження превентивного пакету стримування РФ.

Крім того, Зеленський і Шольц обговорили питання лідери мирного врегулюванню в межах наявних переговорних форматів, насамперед Нормандського.

Глава держави також провів зустріч з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн і ознайомив її з розвитком актуальної безпекової ситуації навколо України, останніми подіями на сході держави, а також з ініціативами України щодо активізації процесу мирного врегулювання.

За інформацією ОП, сторони підтвердили відданість політико-дипломатичним зусиллям з метою розблокування мирного процесу, відновлення стабільності та запобігання можливій ескалації російської агресії.

«Сьогодні на Мюнхенській конференції з безпеки є сильна підтримка незалежності та суверенітету України», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Зеленський подякував за фінансову підтримку, яку надає Україні Європейський Союз. Співрозмовники домовилися про виділення першого траншу нової програми макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро.

Читайте також: Зеленський знову обговорив з Макроном безпекову ситуацію навколо України

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 19 лютого виступив на Мюнхенській безпековій конференції.

У Мюнхені глава держави також провів низку зустрічей, у тому числі з прем’єр-міністрами Великої Британії Борисом Джонсоном і Болгарії Кирилом Петковим, президентом Групи Світового банку Девідом Малпассом.

Фото: EPA-EFE, ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-