Зеленський знову обговорив з Макроном безпекову ситуацію навколо України

Зеленський знову обговорив з Макроном безпекову ситуацію навколо України

Укрінформ
Президенти України і Франції Володимир Зеленський та Еммануель Макрон обговорили безпекову ситуацію та підтримали невідкладне скликання засідання Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомив глава Української держави у Твіттері, передає Укрінформ.

«У продовження вчорашньої розмови поінформував Еммануеля Макрона про поточну безпекову ситуацію та нові провокативні обстріли. Виступаємо за активізацію мирного процесу. Підтримуємо невідкладне скликання ТКГ і негайне запровадження режиму тиші», - зазначив Зеленський.

Як зазначається у комюніке Єлисейського палацу, сьогоднішня розмова відбулася одразу після розмови Макрона з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Президент республіки ще раз високо оцінив спокій співрозмовника та його рішучість не допустити ескалації. Президент Зеленський підтвердив свою рішучість не реагувати на провокації та дотримуватися режиму припинення вогню», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ці переговори сприяють зусиллям президента Франції у тісній координації з своїми європейськими партнерами та союзниками, підтримувати шляхи виходу з кризи за допомогою діалогу та дипломатії.

Європейці та союзники по НАТО продовжують уважно стежити за розвитком ситуації та координувати необхідні засоби тиску та стримування, зазначається у комюніке.

Як повідомляв Укрінформ, Росія зосередила біля кордону з Україною 150 тисяч військових, а також висунула вимоги до США та НАТО припинити розширення на Схід та не приймати в Альянс Україну.

В останні кілька днів у зоні проведення операції Об'єднаних сил спостерігається загострення. Так, 17 лютого були зафіксовані 60 обстрілів, 18 лютого - 66, а 19 лютого - 136.

Читайте також: Україна прагне отримати дипломатичні гарантії безпеки – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, попередня розмова Зеленського і Макрона про ситуацію на сході України відбулася увечері в суботу, 19 лютого.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-