Україна готова шукати ключ до закінчення війни в усіх можливих форматах – Президент

Україна готова шукати ключ до закінчення війни в усіх можливих форматах – Президент

Укрінформ
Україна готова вести переговори в усіх можливих форматах для закінчення війни.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові шукати ключ до закінчення війни в усіх можливих форматах і майданчиках. Париж, Берлін, Мінськ, Стамбул, Женева, Брюссель, Нью-Йорк чи Пекін – мені неважливо, в якій точці світу домовлятись про мир в Україні. Неважливо - за участю чотирьох країн, семи чи ста, головне, щоб серед них були Україна і Росія", - наголосив Зеленський.

За його словами, в цьому контексті дійсно важливим має бути розуміння, "що мир потрібен не лише нам - мир в Україні потрібен світу"; мир і відновлення цілісності у міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Зеленський закликав модернізувати «Мінськ» і розширити Нормандський формат

Президент також висловив сподівання, що "ніхто не думає про Україну як зручний і вічний буфер між Заходом і РФ".

"Цього не буде, цього ніхто не допустить. Інакше буде питання – хто наступний? Держави НАТО змушені будуть захищати одна одну. Хочеться вірити, що Північноатлантичний договір і стаття 5 будуть дієвішими, ніж Будапештський меморандум", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-