Україна, Британія та Польща створили тристоронній альянс

Україна, Британія та Польща створили тристоронній альянс

Відео
Укрінформ
Україна, Велика Британія та Польща започаткували новий тристоронній формат співпраці, покликаний реагувати на загрози європейській безпеці та посилювати економічну співпрацю між країнами.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з державним секретарем Великої Британії Ліз Трасс пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми маємо честь і приємність повідомити про започаткування Україною, Великою Британією та Польщею нового тристороннього формату співпраці», – сказав Кулеба.

Він додав, що з логістичних причин міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау не зміг бути присутнім сьогодні у Києві, «але дистанційно він з нами».

Кулеба повідомив, що невдовзі на офіційних сайтах трьох зовнішньополітичних відомств з’явиться відповідна спільна заява трьох міністрів закордонних справ.

«У ній, зокрема, йдеться про те, що Велика Британія та Польща стоятимуть пліч-о-пліч з українським народом у зусиллях із захисту суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Польща та Велика Британія допомагатимуть нам обороняти нашу державу», – зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Формат Україна-Британія-Польща є хорошим майданчиком для безпеки і торгівліЗеленський

За його словами, учасники нового формату також зосередять зусилля на економічній, торговельній, енергетичній співпраці та боротьбі з дезінформацією.

Ліз Трасс своєю чергою заявила, що Британія збільшує фінансування проєктів на підтримку України та її енергетичної незалежності до 100 млн фунтів стерлінгів.

«Коли Премʼєр-міністр відвідував Київ раніше цього місяця, він оголосив про виділення 88 млн для підтримки української демократії і енергетичної незалежності. Сьогодні я можу анонсувати наступний компонент нашої підтримки: підвищення нашого фінансування цих проєктів до 100 млн фунтів», - сказала вона.

Трасс також підкреслила, що захоплена стійкістю Києва перед лицем російської агресії і що Лондон пишається бути на передовій підтримки України: «Ми, Сполучене Королівство, дуже пишаємося бути на передовій підтримки України»

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 лютого повідомив, що Україна, Британія і Польща створюють новий формат політичної співпраці в Європі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-