Формат Україна-Британія-Польща є хорошим майданчиком для безпеки і торгівлі – Зеленський

Формат Україна-Британія-Польща є хорошим майданчиком для безпеки і торгівлі – Зеленський

Укрінформ
Новий формат політичної співпраці у Європі між Україною, Британією і Польщею є хорошим майданчиком щодо питань безпеки і торгівлі.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський на брифінгу з Прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо майданчика, який започаткований Україна-Британія-Польща, я вважаю, що це дуже непоганий майданчик щодо питань безпеки і торгівлі. На рівні міністрів закордонних справ ми вже почали роботу. Більш детальніше ми зможемо говорити після того, як на рівні лідерів держав цього тристороннього об'єднання почнемо працювати", - сказав Зеленський.

Читайте також: Подальше вторгнення в Україну було б поразкою для Путіна - Джонсон

Він вважає, що дипломатичні відносини між Україною та Великою Британією від часу їх встановлення упродовж 30 років сповнені дружбою, повагою та змістом.

«Пані та панове, в календарі світової історії є дійсно особливі знакові дні. Наприклад, 10 січня. В цей день на першому засіданні Ліги націй був ратифікований Версальський договір, що закінчив Першу світову війну. В цей день у Лондоні за участі 51 держави пройшло перше засідання Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй, в цей день країни НАТО ухвалили програму партнерства заради миру. І в цей день 30 років тому Україна та Великобританія встановили дипломатичні відносини. Весь цей час вони сповнені дружбою, повагою і змістом. А сьогодні наші нації об’єднані заради миру – миру в Україні, Європі, та усьому світі задля недопущення нової війни», - сказав Зеленський.

Читайте також: Британія виділяє ще майже £2 мільярди на проєкти з Україною

Як повідомляв Укрінформ, що Україна, Британія і Польща створюють новий формат політичної співпраці в Європі.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс нещодавно заявила, що розглядає можливість створення тристороннього союзу між Британією, Польщею та Україною.

Президент Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 1 лютого проводять зустріч у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-