Польща підтримує майбутній вступ України в ЄС і НАТО

Польща підтримує майбутній вступ України в ЄС і НАТО

Укрінформ
Польща не уявляє безпеки Європейського Союзу без безпеки України і підтримує майбутнє членство нашої країни в ЄС і НАТО.

Про це заявив віцемаршалок Сейму Республіки Польща Ришард Терлецький на спільному з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцемаршалок нагадав, що делегація Сейму обрала цей день для візиту до Києва, бо розвідки союзних держав інформували, що сьогодні або вночі імовірний російський наступ.

«На щастя, цього не сталося, і, можливо, не станеться у майбутньому, але я хочу запевнити, що ми готові бути разом з вами у вашому парламенті, тому що ми не уявляємо безпеки Європейського Союзу без безпеки України, ми не уявляємо майбутнього ЄС без України в ньому, ми не уявляємо НАТО без України», - сказав Терлецький.

Він вкотре наголосив, що Польща підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і запевнив у незмінності такої підтримки в майбутньому.

Читайте також: У Польщі готуються до можливого напливу біженців з України – глава МВС

Зі свого боку Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук подякував парламентарям Республіки Польща за рішення на підтримку України в період загострення військової агресії Російської Федерації.

Стефанчук, згадавши про День єднання, наголосив на важливості того, що цього дня Україна відчуває єдність не лише всередині держави, а ще й на міжнародному рівні. У цьому контексті Голова ВР нагадав, що на пленарному засіданні парламенту в середу були присутні делегації Сейму Республіки Польща та Сейму Республіки Литва.

Стефанчук поінформував, що після засідання було проведено офіційну зустріч між делегаціями України та Польщі.

«Україна висловила свою вдячність за всю ту допомогу, яку ми отримуємо від польської сторони, за всю ту дружність, сердечність, щирість і реальну допомогу. Я подякував пану Терлецькому за те, що він завжди був активним другом України, за те, що він завжди бере участь у всіх подіях, які пов’язані із захистом України, українського народу. Я хочу подякувати вам (Терлецькому – ред.) за цей надзвичайно важливий документ, який ви передали мені. Це рішення Сейму Республіки Польща про підтримку України в цей складний час і про зазначення питань наших європейських і євроатлантичних перспектив», – розповів спікер українського парламенту.

Читайте також: Польща поки не планує евакуювати дипломатів з України

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня Нижня палата парламенту Польщі (Сейм) ухвалила резолюцію на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-