Сейм Польщі засудив агресивні дії РФ та закликав підтримати Україну

Сейм Польщі засудив агресивні дії РФ та закликав підтримати Україну

Резолюція
Укрінформ
Нижня палата парламенту Польщі під час голосування у четвер ухвалила резолюцію на підтримку України.

У ній польські законодавці засудили агресивні дії Росії й закликали уряди країн ЄС і НАТО надати всебічну підтримку Україні, передає кореспондент Укрінформу.

За ухвалення резолюції проголосували 456 депутатів, проти був один депутат з націоналістичної “Конфедерації” Гжегож Браун, ніхто не утримався.

Як зазначається у резолюції, Сейм Польщі із занепокоєнням спостерігає за діями Росії, спрямованими проти України. Ця активність створює серйозний ризик виникнення збройного конфлікту і дестабілізації Європи, що шкодить інтересам Польщі.

Читайте також: У Міноборони Польщі запевнили, що ведуть консультації з приводу передачі Україні зброї

“Закликаємо уряди країн НАТО і ЄС надати підтримку Україні, яка опинилася перед загрозою війни, і продемонструвати рішучу реакцію країн-членів Євросоюзу й організації Північноатлантичного договору на агресію Російської Федерації”,- йдеться в документі.

Як підкреслюється, одним із проявів нинішньої кризи є енергетичний тиск Росії, спрямований проти країн ЄС та її асоційованих членів.

“Ми виступаємо проти введення в дію газопроводу Nord Stream 2, який розбиває європейську єдність щодо дій Росії”,- йдеться у документі.

Читайте також: МЗС Британії закликає Німеччину збільшити військову підтримку України

Підкреслюється, що Польща виступає проти політики Росії, яка порушує міжнародне право, а також лад і мир в Європі. Наголошується, що досвід XX століття зобов’язує Польщу звернутися до союзників по ЄС та НАТО для здійснення солідарних кроків з метою уникнення загрози збройного конфлікту в Європі.

Польські депутати наголосили, що суверенітет і територіальна цілісність України, а також право на самовизначення українського народу не можуть порушуватися. Зазначається, що українське суспільство має право самостійно вирішувати своє майбутнє.

Читайте також: Польща почала будівництво «стіни» на кордоні з Білоруссю

“Шлях до членства в ЄС і НАТО має залишатися відкритим, а право України на вступ не повинно викликати дискусії”,- йдеться у резолюції.

У документі наголошується, що Сейм Польщі закликає парламенти країн членів організації Північноатлантичного договору і Євросоюзу ініціювати усі можливі дії у напрямку підтримки України.

Оголошення результатів голосування маршалком Сейму Елжбєтою Вітек супроводжувалося оплесками депутатів, які встали зі своїх місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-