«Слуги народу» назвали «знущанням з Німеччини» голосування Держдуми за визнання «Л/ДНР»

«Слуги народу» назвали «знущанням з Німеччини» голосування Держдуми за визнання «Л/ДНР»

Укрінформ
У фракції "Слуга народу" заявляють, що звернення Держдуми РФ до президента Росії Володимира Путіна про визнання так званих “республік” “Л/ДНР” на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей України є відкритим кроком Росії до руйнації Мінських угод.

Як передає Укрінформ, про це заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці.

“Абсолютно обурливе голосування Держдуми РФ за звернення до Путіна про визнання самопроголошених ДНР і ЛНР. З одного боку, агресор визнає свою причетність до зриву переговорних процесів. Ми про це говорили, вони це довели. Це самовикриття”, - наголосила Кравчук.

За її словами, в ширшому контексті ця постанова є відкритим кроком Росії до руйнації Мінських угод.

Читайте також: До протидії тиску Росії на Україну долучилися Латинська Америка та Океанія – МЗС

“Без сумніву, Росія отримає відповідну реакцію світу. Навіть розмова про визнання окупаційних структур – це де-факто і де-юре вихід Росії з “Мінська”, - підкреслила Кравчук.

Вона назвала особливо цинічним те, що Держдума проголосувала за це сьогодні, фактично на тлі перемовин канцлера Німеччини Олафа Шольца і Путіна. “Дипломатичною мовою, це – знущання над німецькою стороною”, - зазначила депутатка.

“Звісно, вчинок країни-агресора не матиме жодної сили та не буде ніким підтриманий. Дешевий шантаж зіпсує ситуацію лише для Росії. Ми не відступимо від наших принципових позицій, а Росії доведеться терпіти наслідки”, - наголосила Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого російська Держдума підтримала звернення до Путіна про визнання самопроголошених незаконних “республік” “Л/ДНР” на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей України.

Верховна Рада України, у свою чергу, звернулася до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Фото: ФБ Євгенії Кравчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-