Країни G7 готові ввести масштабні санкції проти РФ у разі вторгнення в Україну

Країни G7 готові ввести масштабні санкції проти РФ у разі вторгнення в Україну

Заява
Укрінформ
Міністри фінансів країн G7 заявили про готовність введення потужний економічних санкцій проти Росії в разі вторгнення її військ в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві, яка опублікована на сайті британського уряду. 

«Нашим безпосереднім пріоритетом є підтримка зусиль щодо деескалації ситуації (навколо України – ред.). Проте ми знову заявляємо, що, зокрема, будь-яка подальша військова агресія Росії проти України зустрінеться зі швидкою, скоординованою та сильною відповіддю. Ми готові колективно ввести економічні та фінансові санкції, які матимуть масштабні та негайні наслідки для російської економіки. Ми будемо продовжувати дуже уважно стежити за ситуацією та готові діяти скоординовано, з подальшою економічною та фінансовою підтримкою України», - йдеться у заяві.

Читайте також: Шольц обіцяє Києву допомогу та санкції Москві

Міністри також підкреслили підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

«Ми єдині в нашій рішучості захищати суверенітет, територіальну цілісність, а також економічну та фінансову стабільність України. G7 разом з міжнародними фінансовими установами, зокрема Міжнародним валютним фондом (МВФ) у рамках програми stand-by 2020 року, надають Україні значну фінансову підтримку. З 2014 року по теперішній час сукупна двостороння та багатостороння економічна підтримка перевищила 48 мільярдів доларів США» - йдеться у заяві.

Зазначається, що країни G7 також продовжуватимуть тісно координувати свою роботу, щоб Україна отримувала економічну підтримку, необхідну для проведення реформ у рамках програми МВФ.

Читайте також: Шимоніте про стримування Путіна: Найважливіше – погодити справді серйозні санкції

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

Читайте також: Австрія підтримає санкції проти Росії, включно із зупинкою Nord Stream 2

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-