Австрія підтримає санкції проти Росії, включно із зупинкою Nord Stream 2

Австрія підтримає санкції проти Росії, включно із зупинкою Nord Stream 2

Укрінформ
Глава МЗС Австрії Александер Шалленберг переконаний, що у разі подальшої агресії Росії щодо України газопроводу «Північний потік-2» не буде видано ліцензію на експлуатацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє брюссельське видання Politico з посиланням на слова австрійського міністра.

«Шалленберг заявив Politico, що у разі вторгнення «зрозуміло, що «Північний потік-2» не отримає ліцензії на експлуатацію», - йдеться у матеріалі.

Глава австрійського МЗС також спростував повідомлення, що його країна, нібито, не бажає підтримувати санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну. Він запевнив, що офіційний Відень підтримає «рішучу відповідь», включаючи призупинення газопроводу «Північний потік-2».

«Чи готові ми підтримати санкції? Так», – заявив Шалленберг.

Він висловив впевненість, що у питанні санкцій ЄС проти Росії «буде єдина відповідь, і Австрія є частиною цього консенсусу».

За словами Шалленберга, Євросоюз має «великий економічний важіль» і готовий його використовувати.

Водночас австрійський міністр вказав, що поки все ще залишаються можливості для дипломатичного вирішення кризи.

Читайте також: У Німеччині вже не сприймають Nord Stream 2 як суто економічний проєкт – віцепрем’єр Польщі

Як повідомляв Укрінформ, “Північний потік - 2” – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва «Північного потоку-2», програла у німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС. У листопаді Німецький федеральний регулятор відтермінував сертифікацію «Північного потоку-2» як незалежного оператора з транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-