У Німеччині вже не сприймають Nord Stream 2 як суто економічний проєкт – віцепрем’єр Польщі

У Німеччині вже не сприймають Nord Stream 2 як суто економічний проєкт – віцепрем’єр Польщі

Укрінформ
У Німеччині поділяють погляд Польщі, що “Північний потік-2” слід сприймати не лише з економічної точки зору, але й політичної та безпекової.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві з віцеканцлером ФРН Норбертом Габеком заявив віцепрем’єр-міністр Польщі, міністр державних активів РП Яцек Сасін, передає кореспондент Укрінформу.

“Я з великим задоволенням відзначив позицію пана канцлера, який поділяє думку, що цю інвестицію не можна розглядати лише в економічних аспектах, потрібно враховувати політику та енергетичну безпеку. Ми погодилися, що саме так ми повинні оцінювати цю інвестицію, в контексті її майбутньої експлуатації або допуску до її майбутнього функціонування”,- заявив Сасін.

Він підкреслив, що проєкт “Північний потік-2” у Польщі викликає занепокоєння, його сприймають як загрозу енергетичній безпеці не лише Польщі, але й усій Європі.

Читайте також: Байден пообіцяв, що Nord Stream 2 зникне, якщо Росія вторгнеться в Україну

Як повідомляв Укрінформ, “Північний потік - 2” – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Москви проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Читайте також: Консенсус щодо майбутнього Nord Stream 2 у разі нової агресії РФ є позитивним сигналом – Кулеба

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва "Північного потоку-2", програла у німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС.

У листопаді Німецький федеральний регулятор відтермінував сертифікацію "Північного потоку-2" як незалежного оператора з транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-