Шимоніте про стримування Путіна: Найважливіше – погодити справді серйозні санкції

Шимоніте про стримування Путіна: Найважливіше – погодити справді серйозні санкції

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що для запобігання вторгненню Росії в Україну найважливіше – погодити серйозні санкції США та інших країн Заходу.

Про це вона сказала у «Суботньому інтерв’ю» Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що найважливіше – погодити справді серйозні санкції. Якщо Європейський союз спільно зі Сполученими Штатами, Великою Британією та іншими країнами, які є частиною демократичного світу, узгодили пакет санкцій, які справляють вагоме враження, то, на мою думку, навіть імовірність застосування санкцій – надзвичайно потужний інструмент. Тому що Кремлю потрібно дати сигнал, що у разі необхідності реакція може бути дуже швидкою», – сказала Шимоніте.

Читайте також: Австрія підтримає санкції проти Росії, включно із зупинкою Nord Stream 2

Вона нагадала про ситуацію з перехопленням літака авіакомпанії Ryanair над територією Білорусі.

«Можливо, Путін думає, що він є більшої рибою, ніж Лукашенко, і бізнес-інтереси деяких країн ЄС набагато сильніші, ніж у випадку з Білоруссю. Але така ситуація слугує підтвердженням того, що у безпрецедентній ситуації Європейський союз може діяти безпрецедентно швидко», – додала прем'єр-міністерка Литви.

Читайте також: США та ЄС завершують розробку великого пакета санкцій проти РФ, однак поки без SWIFT

Нагадаємо: Росія зосередила понад 140 тисяч військовослужбовців біля свого кордону з Україною. У п’ятницю Білий дім офіційно заявив про достатньо серйозну загрозу військового вторгнення Росії в Україну, яке може статися впродовж ближчих днів. У суботу адміністрація США оголосила евакуацію більшої частини Посольства США в Києві, а також виведення контингенту Національної гвардії США, який перебував в Україні з тренувальною місією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-