Японія та Південна Корея радять своїм громадянам не відвідувати Україну

Японія та Південна Корея радять своїм громадянам не відвідувати Україну

Укрінформ
Японія та Південна Корея радять своїм громадянам не відвідувати Україну через російські війська на її кордонах.

Уряд Японії підвищив рівень небезпеки поїздок до України до найвищого (четвертого) та рекомендує своїм громадянам негайно виїхати з країни через нарощування російських військ на українських кордонах та напружену ситуацію. Як передає Укрінформ, оновлену інформацію опубліковано у п’ятницю на сайті Міністерства закордонних справ Японії.  

«Напруженість у регіоні навколо кордонів України зросла через нарощування російських військ та ін., і ситуація далі залишається непередбачуваною. Напруженість ще більше посилилася після початку військового навчання за участю Росії у Білорусі та нещодавньої появи нових російських військових кораблів у Чорному морі. Незважаючи на дипломатичні зусилля причетних країн, зростає вірогідність стрімкого погіршення ситуації. З цієї причини ми піднімемо (рівень небезпеки – ред.) до четвертого рівня по всій Україні», - йдеться у заяві МЗС Японії.

Читайте також: Ізраїль може евакуювати родини дипломатів із України

Крім того, зазначається, що, залежно від ситуації, не можна виключати, що в майбутньому комерційні рейси можуть бути припинені, «при цьому інші країни зараз також радять своїм громадянам залишити країну, що може ускладнити бронювання комерційних рейсів та виїзд із країни».

МЗС Японії рекомендує «тим, хто зараз перебуває в Україні, негайно залишити країну найбезпечнішими способами, включаючи комерційні рейси».

«Будь ласка, не їздіть в Україну ні з якою метою», - йдеться у повідомленні відомства.

Аналогічну заяву випустило МЗС Південної Кореї, пише Yonhap. Як зазначається, Південна Корея в п’ятницю вирішила заборонити своїм громадянам поїздки в усі регіони України через наростаючу напругу в регіоні.  

Читайте також: Нідерланди радять своїм громадянам залишити Україну і планують перенести посольство з Києва

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Росія й Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Крім того, Росія продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського й Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, Росія продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Читайте також: Німеччина поки не планує евакуацію своїх громадян із України

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що Росія направила більше сил до кордону з Україною і може почати вторгнення в будь-який момент, в тому числі під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні, які триватимуть до 20 лютого.

Раніше Сполучені Штати закликали американців в Україні негайно виїхати через «посилену загрозу російських військових дій» проти України та коронавірусну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-