Німеччина поки не планує евакуацію своїх громадян із України

Німеччина поки не планує евакуацію своїх громадян із України

Укрінформ
Німеччина наразі не планує масової евакуації своїх громадян з України, але в разі необхідності зможе швидко відреагувати на зміну ситуації.

Про це заявила на брифінгу в п’ятницю речниця МЗС ФРН Андреа Зассе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зассе зазначила, що Берлін дуже уважно спостерігає за розвитком подій, відбувається постійне обговорення та оцінка ситуації з партнерами, проводяться регулярні засідання органу кризового менеджменту, в якому представлені різні відомства. Рішення американської сторони щодо поради громадянам США залишити Україну також розглядається в цьому кризовому штабі, поінформувала Зассе, але не стала відповідати прямо на запитання, чи готова німецька сторона доєднатися до рішення партнерів.

Читайте також: Штати закликають американців виїхати з України

«Ми готуємося до різних сценаріїв і можемо в будь-який момент у стислі строки посилити наші заходи», - сказала Зассе. Щойно будуть ухвалені якісь рішення, журналістів негайно про них поінформують, запевнила дипломат.

Загалом для громадян ФРН, які живуть в інших країнах, є можливість зареєструватися у так званих Списках німців, які проживають за кордоном, щоб уряд у разі необхідності міг інформувати їх, повідомила Зассе. Втім, реєстрація не є обов’язковою.

Читайте також: Іспанія не планує евакуацію співробітників посольства з Києва

Як повідомлялось, Білий дім спростував інформацію про нібито розгортання в Польщі військової місії для допомоги в масовій евакуації американських громадян з України в разі російської агресії. Офіційний представник адміністрації США зазначив, що Вашинтон постійно оцінює поточну безпекову ситуацію і планує дії в разі надзвичайних обставин, але не планує масової евакуації американських громадян з України.

Водночас президент Байден закликав американців в Україні повертатися вже зараз, хоча запевнив, що не буде направляти військові борти для цього, адже це може призвести до прямого зіткнення з Росією і означатиме Третю світову війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-