Ізраїль може евакуювати родини дипломатів із України

Ізраїль може евакуювати родини дипломатів із України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Ізраїлю вирішило евакуювати родини ізраїльських дипломатів з України через побоювання подальшого російського військового вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Haaretz

Міністерство закордонних справ Ізраїлю також оприлюднило попередження про подорожі, в якому радить ізраїльтянам, які планують відвідати Україну, утриматися від цього кроку.

"Міністерство закордонних справ ухвалило рішення про евакуацію родин ізраїльських дипломатів з України через побоювання російського вторгнення та посилення напруги на кордоні", - йдеться у повідомленні.

Міністерство також рекомендувало ізраїльтянам, які зараз перебувають в Україні, переглянути можливість продовження свого перебування.

Читайте також: Кулеба не бачить нічого нового у заклику Байдена до американців залишити Україну

Рішення було прийняте сьогодні після того, як міністерство провело оцінку ситуації, після початку військових навчань, які проводить РФ біля кордону з Україною.

Водночас зазначається, що посольство Ізраїлю продовжить працювати у звичайному режимі, а ізраїльські дипломати поки залишаться в Україні. Щойно нове російське вторгнення стане неминучим, буде оприлюднене термінове попередження, й дипломати, ймовірно, будуть евакуйовані.

Як повідомлялося, уряд Японії підвищив рівень небезпеки поїздок до України до найвищого (четвертого) та рекомендує своїм громадянам негайно виїхати з країни через нарощування російських військ на українських кордонах та напружену ситуацію.

Читайте також: Німеччина поки не планує евакуацію своїх громадян із України

У четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Крім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що Росія направила більше сил до кордону з Україною та може почати вторгнення в будь-який момент, зокрема під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні, що триватимуть до 20 лютого.

Раніше Сполучені Штати закликали американців в Україні негайно виїхати через «посилену загрозу російських військових дій» проти України та коронавірусну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-