Блінкен: Вторгнення РФ в Україну може бути у будь-який момент - і під час Олімпіади теж

Блінкен: Вторгнення РФ в Україну може бути у будь-який момент - і під час Олімпіади теж

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що Росія направила більше сил до кордону з Україною і може почати вторгнення в будь-який момент, в тому числі під час зимових Олімпійських ігор.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ході пресконференції в австралійському місті Мельбурн, повідомляє Reuters.  

«Простіше кажучи, ми продовжуємо спостерігати дуже тривожні ознаки російської ескалації, включаючи прибуття нових сил на український кордон… Як ми вже говорили раніше, ми знаходимося у вікні, коли вторгнення може початися в будь-який час, і, щоб бути зрозумілим, в тому числі під час Олімпіади (у Пекіні – ред.)», – сказав Блінкен.

За його словами, Вашингтон продовжує «згортати» своє посольство в Україні. Він повторив заклик Державного департаменту США до американських громадян негайно залишити Україну.

Читайте також: Росія має підтвердити діями заяви, що вона не нападе на Україну - глава МЗС Британії

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Росія й Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Крім того, Росія продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського й Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, Росія продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Читайте також: Україна може зробити ймовірне вторгнення дуже дорогим для Росії – Волкер

XXIV Зимові Олімпійські ігри у Пеікін триватимуть до 20 лютого.

Раніше Сполучені Штати закликали американців в Україні негайно виїхати через «посилену загрозу російських військових дій» проти України та коронавірусну ситуацію.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-