Україна може зробити ймовірне вторгнення дуже дорогим для Росії – Волкер

Україна може зробити ймовірне вторгнення дуже дорогим для Росії – Волкер

Укрінформ
Якщо російська влада ухвалить рішення вторгнутися в Україну, то Київ має можливості зробити дії Москви надзвичайно дорогими.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Ekathimerini заявив колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

«В Україні є 200 тисяч військових, ще 400 тисяч резервістів. Вони можуть тривалий час протистояти (росіянам – ред.), отримуючи допомогу. Так, Україна має можливість зробити вторгнення Росії дуже дорогим», - повідомив він.

За словами Волкера, чим далі російській війська підуть на захід, тим дорожче це буде коштувати для Москви.

«До цього часу Росія намагалася сховатися за бойовиками, «зеленими чоловічками», гібридними операціями та кібератаками. Тепер відкрите вторгнення буде дорого коштувати для Росії», - додав він.

Волкер також зазначив, що Сполучені Штати повинні значно розширювати свою допомогу українським Збройним силам, щоб Путін бачив, що його витрати на військове вторгнення дуже швидко будуть зростати.

Читайте також: У разі потреби американська допомога Україні зросте в рази - військовий аташе

Як повідомляв Укрінформ, колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що метою проведення спільних російсько-білоруських військових навчань на території Білорусі може бути як відволікання уваги, так і новий наступ на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-