Україна звернулася до генсека ООН з приводу блокування Росією судноплавства

Україна звернулася до генсека ООН з приводу блокування Росією судноплавства

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця звернувся до генерального секретаря цієї організації та всіх держав-членів у зв’язку з рішенням РФ блокувати частину акваторії Чорного й Азовського морів під приводом навчань.

Про це Укрінформу повідомили у постпредстві України при ООН у Нью-Йорку.

Зазначається, що Кислиця висловив рішучий протест у зв’язку з цим рішенням Росії.

Він указав, що безпрецедентна за охопленням площа проведення військових маневрів, які проводить Росія, практично унеможливлює судноплавство в обох морях, що може мати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України.

«Українська сторона наголосила на неприпустимості подібних агресивних дій Російської Федерації, що є частиною її гібридної війни проти України. Вони демонструють неприховану зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права», - зазначив Кислиця.

Читайте також: Шість десантних кораблів РФ переходять із Середземного до Чорного моря «для навчань»

Дипломат додав, що Україна працюватиме спільно з партнерами, насамперед країнами Чорноморського регіону, для вироблення алгоритму подальших дій у відповідь на посилення російської загрози.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-