Шість десантних кораблів РФ переходять із Середземного до Чорного моря «для навчань»

Шість десантних кораблів РФ переходять із Середземного до Чорного моря «для навчань»

Укрінформ
Загін великих десантних кораблів (ВДК) ВМФ Росії розпочав проходження проток Босфор і Дарданелли. 

Міноборони РФ заявляє, що екіпажі здійснюють плановий перехід із Середземного до Чорного моря, де візьмуть участь у військово-морських навчаннях, повідомляє Укрінформ.

Уточнюється, що судна «Корольов», «Мінськ» і «Калінінград» наразі перебувають у протоці Дарданелли, а кораблі «Петро Моргунов», «Георгій Побідоносець» та «Оленєгірський гірник» пройдуть у Чорне море протягом наступної доби.

Раніше загін великих десантних кораблів здійснив захід у пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії на узбережжі Середземного моря (Сирія), де здійснив поповнення запасів паливно-мастильних матеріалів, питної води та продовольства.

Читайте також: У Кремлі обіцяють забрати війська після навчань у Білорусі, дату не називають

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу вжити таких російських «пропозицій», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-