Веніславський сказав, коли Рада може ухвалити законопроєкт про місцевий референдум

Веніславський сказав, коли Рада може ухвалити законопроєкт про місцевий референдум

Укрінформ
Верховна Рада може ухвалити законопроєкт "Про місцевий референдум" (№5512) щонайменше в першому читанні упродовж сьомої парламентської сесії.

Таку думку співавтор документу, народний депутат із парламентської фракції "Слуга народу" Федір Веніславський висловив під час пресконференції в Укрінформі.

"Я переконаний, що після отримання загалом позитивного висновку щодо цього законопроєкту, а в нас є інформація, що висновок загалом для України є позитивним, враховуючи кількість підписів, які стоять під цим законопроєктом, а це більше ста народних депутатів, враховуючи, що не лише наша політична сила, але й практично всі політичні сили, ідучи на парламентські вибори, декларували свій намір відновити реальне народовладдя… Я прогнозую, що на цій сесії, яка завершиться влітку 2022 року, ми щонайменше ухвалимо законопроєкт у першому читанні", – сказав він.

Водночас Веніславський додав, що програмою "максимум" поточної парламентської сесії є ухвалення відповідного законопроєкту в другому читанні. "Щоб він набрав чинності і почав працювати вже наприкінці цього року, щоб уже в 2023 році ми отримали повноцінний інструмент проведення місцевих референдумів", – аргументував парламентарій.

Читайте також: Стефанчук назвав «запобіжники» у законопроєкті про місцеві референдуми

Веніславський також запевнив, що між першим і другим читаннями народні депутати усунуть у законопроєкті зауваження, які містяться у висновку Венеційської комісії.

Раніше під час пресконференції в Укрінформі член правління Центру політико-правових реформ Юлія Кириченко заявила, що Венеційська комісія надала позитивний висновок щодо законопроєкту "Про місцевий референдум" (№5512).

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2021 законопроєкт "Про місцевий референдум" був винесений на громадське обговорення. 19 травня відповідний проєкт закону №5512 був зареєстрований у Верховній Раді. Метою документа є повернення громадянам конституційного права самостійно вирішувати територіальною громадою питання місцевого значення шляхом прямого голосування.

У жовтні Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук направив законопроєкт №5512 на розгляд до Венеційської комісії.

Сьома сесія ВР дев'ятого скликання розпочалась 1 лютого. Планується, що вона завершиться 22 липня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-