Голова партії «Слуга народу» вважає, що Трухін сам має скласти депутатський мандат

Голова партії «Слуга народу» вважає, що Трухін сам має скласти депутатський мандат

Укрінформ
У партії «Слуга народу» вважають, що законодавчих підстав позбавити депутатського мандата Олександра Трухіна наразі немає, але він має діяти «по совісті».

Як передає Укрінформ, про це голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Якщо немає законодавчих підстав його відкликати і забрати в нього мандат, то як ти можеш порушувати закон? І ти не можеш його ніяким чином забрати. Залишиться він депутатом чи ні, залежатиме від того, наскільки він вважає, що його поведінка була негідною і наскільки він може здати сам мандат», - заявила Шуляк.

За її словами, ситуація з Трухіним, вкотре порушує питання про застосування «імперативного мандата» для народних депутатів.

«Мені здається, що зараз надзвичайно правильний час розпочати цю дискусію. Знову внести законопроєкт, який стосується імперативного мандата», - зазначила очільниця «СН».

Читайте також: ДБР проведе нову ДНК-експертизу у справі про ДТП із Трухіним

Як повідомлялося, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Унаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. 

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Наприкінці жовтня голова фракції «СН» Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

Читайте також: ДТП з Трухіним: поліцейські на допитах розповіли, що хабар їм не пропонували

1 лютого журналісти видання «Українська правда» оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами «давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити».

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

Читайте також: У поліції доступ до відео ДТП із Трухіним мали близько 100 осіб - Клименко

У МВС заперечують, що Трухін намагався «домовитися» з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань. Зі свого боку у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

2 лютого Трухіна виключили зі складу політичної партії «Слуга народу». Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-