ДТП з Трухіним: поліцейські на допитах розповіли, що хабар їм не пропонували

ДТП з Трухіним: поліцейські на допитах розповіли, що хабар їм не пропонували

Укрінформ
У рамках розслідування кримінального провадження щодо ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна слідчі Державного бюро розслідувань допитали поліцейських, які прибули тоді на місце ДТП, і правоохоронці повідомили на допитах, що особисто їм гроші як хабар не пропонували.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності заявив директор ДБР Олександр Сухачов, передає кореспондент Укрінформу.

«8 лютого повторно під відеозапис допитано й інших працівників Нацполіції (окрім поліцейського Сергія Петрика – ред.), які тоді прибули на місце ДТП, для з’ясування, можливо, нових даних щодо обставин скоєння ДТП та встановлення особи, яка перебувала за кермом AUDI A8 у момент зіткнення. Відповідну інформацію вказані працівники не надали. Що стосується можливої пропозиції надання Трухіним неправомірної вигоди - під час повторного допиту поліцейські повідомили, що особисто їм грошові кошти у якості неправомірної вигоди не пропонувалися», - поінформував директор ДБР.

Він нагадав, що до цього 7 лютого слідчий ДБР провів повторний допит поліцейського Петрика, і уточнив, що у ході цього допиту перевірялися раніше надані ним покази, а також встановлювалися обставини здійснення ним відеозапису на місці події і його зберігання.

Читайте також: ДТП із Трухіним: поліція досі не передала ДБР відео з бодікамери

«Оцінку отриманим показам буде здійснено у сукупності з іншими доказами, зібраними під час розслідування», - повідомив Сухачов.

Окрім того, очільник ДБР зазначив, говорячи про відеозапис, оприлюднений ЗМІ 1 лютого 2022 року щодо цієї ДТП, що під час огляду цього відеозапису слідчі ДБР не виявили інформації, яка б встановлювала нові обставини ДТП чи спростовувала б уже отримані докази.

«Разом з тим, відеозаписи містять інформацію про дії з боку поліцейських на місці події, які могли вплинути на встановлення об’єктивних обставин ДТП. Мова йде про невідповідність раніше наданою Нацполіцією відповіді на запит слідчого ДБР про відсутність записів з нагрудних відеореєстраторів поліцейських, та про епізод, у якому безпосередньо громадянин Трухін безперешкодно оглядає місце водія», - поінформував Сухачов.

Читайте також: Поліцейський Петрик стверджує, що депутат Трухін не шукав його після ДТП

У цьому зв’язку, за словами Сухачова, слідчими ДБР було ініційовано проведення Нацполіцією України двох службових розслідувань: зокрема, щодо ненадання на запит слідчого ДБР відеозапису з нагрудної камери поліцейського, а також – щодо невжиття заходів для належного збереження слідів на місці події.

Окремо він повідомив, що на деяких відеозаписах було зафіксовано, що за кермом AUDI A8 перебуває особа у одязі червоного кольору.

«Цією особою виявився громадянин України Склема Віктор Васильович», - поінформував Сухачов.

Читайте також: Відео з Трухіним: на допит знову викликали поліцейського, який першим прибув на місце ДТП

Як повідомлялося, народний депутат України від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

1 лютого 2022 року журналісти видання “Українська правда” оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

Читайте також: Монастирський — про Трухіна і ДТП: Якби зателефонував, у той же момент був би посланий

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

У МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитися” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

Зі свого боку, у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

Вранці 2 лютого Трухіна виключили зі складу політичної партії "Слуга народу". Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-