Монастирський — про Трухіна і ДТП: Якби зателефонував, у той же момент був би посланий

Монастирський — про Трухіна і ДТП: Якби зателефонував, у той же момент був би посланий

Відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявляє, що не бачив відео з місця дорожньо-транспортної пригоди за участі народного депутата Олександра Трухіна до його оприлюднення в ЗМІ.

Відповідну заяву міністр зробив під час брифінгу в Прип‘яті, де пройшли спільні тактико-спеціальні навчання підрозділів МВС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо відео, яке з‘явилося на "Українській правді", я сам був надзвичайно вражений його появою, тому що в серпні мені доповідали, що з показів свідків ДТП є різні дані, хто був за кермом, тому слідчий направив до прокуратури дані з пропозицією направити цю справу в підслідність Державного бюро розслідувань… Я побачив це відео разом з усіма", – сказав Монастирський.

Урядовець повідомив, що наразі Національна поліція України проводить службове розслідування щодо появи відповідного відеозапису і його подальшої передачі журналістам. Він додав, що представники Нацполіції поінформують про результати цього розслідування.

Читайте також: Монастирський не бачить підстав для своєї відставки

Окрім цього, міністр наголосив, що Трухін не звертався до нього по допомогу у вирішенні справи з ДТП. "Я надзвичайно негативно ставлюся до будь-яких питань "порєшать". Мені з цього питання ніхто дзвонити не може і не буде. Якби він зателефонував мені, у той же момент був би посланий", – зазначив Монастирський.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Читайте також: ДТП з Трухіним: в уряді поки не робили висновків щодо дій Монастирського - Шмигаль

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

1 лютого 2022 року журналісти видання "Українська правда" оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

У МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Слідчі не мали відео ДТП із Трухіним, яке оприлюднили журналісти - ДБР

Своєю чергою, у ДБР заявляю, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

Вранці 2 лютого Трухіна виключили зі складу політичної партії "Слуга народу". Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-