ДТП з Трухіним: в уряді поки не робили висновків щодо дій Монастирського - Шмигаль

ДТП з Трухіним: в уряді поки не робили висновків щодо дій Монастирського - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в уряді поки не обговорювали питання щодо дій міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського у справі народного депутата Олександра Трухіна.

Про це він зазначив під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Давайте дочекаємось рішень правоохоронних органів і тобі будемо робити всі висновки", - зазначив Шмигаль.

На уточнююче питання, чи уряд робив уже висновки щодо дій Монастирського у контексті справи Трухіна, Прем'єр-міністр відповів: "На сьогодні ні".

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

Читайте також: «Слуги народу» збирають підписи за позачергове засідання Ради

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи цю ситуацію, сказав, що якби в ДТП за участі Трухіна хтось загинув, його б вже не було в складі політсили “Слуга народу”.

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

Читайте також: Зеленський підтримав виключення Трухіна з партії «Слуга народу»

"Українська правда" оприлюднила розслідування щодо цього ДТП. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

Пізно ввечері 1 лютого Арахамія заявив, що Трухіну не місце ані у фракції, ані у партії.

Читайте також: Справу щодо Трухіна розслідуватиме НАБУ

Своєю чергою, у МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

Вранці 2 лютого Трухіна виключили з партії "Слуга народу".

Президент Володимир Зеленський підтримав виключення депутата із партії "Слуга народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-