Слідчі не мали відео ДТП із Трухіним, яке оприлюднили журналісти - ДБР

Слідчі не мали відео ДТП із Трухіним, яке оприлюднили журналісти - ДБР

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) не мало у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю народного депутата від “Слуги народу” Олександра Трухіна, яке оприлюднила “Українська правда”.

Про це йдеться у заяві ДБР, передає Укрінформ.

“Інформуємо, що матеріалів, оприлюднених журналістами видання «Українська правда», на момент виходу розслідування у розпорядженні слідства не було”, - зазначають у бюро.

У ДБР повідомили, що слідчі бюро допитували співробітника поліції, відео з особистої камери якого оприлюднили журналісти.

“На жаль, працівникам ДБР він не надав інформації, яку повідомив журналістам”, - зазначено у заяві.

Читайте також: У МВС заперечують, що Трухін намагався «домовитися» з Монастирським

У ДБР додали, що оскільки камери відеофіксації на ділянці траси, де сталася пригода, на момент ДТП ще не були встановлені, ДБР зверталося до громадян з проханням надати додаткові фото- та відеозаписи задля прискорення розслідування. На жаль, звернення не дало очікуваного результату.

У бюро уточнили, що витребують відео і нададуть діям, зафіксованим на ньому, належну юридичну оцінку.

Наразі слідство триває, відбуваються експертизи та інші слідчі дії.

Читайте також: Трухіна виключили з партії «Слуга народу»

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шість людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим ДБР.

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи цю ситуацію, сказав, що якби в ДТП за участю Трухіна хтось загинув, його б вже не було в складі політсили “Слуга народу”.

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-