Відео з Трухіним: на допит знову викликали поліцейського, який першим прибув на місце ДТП

Відео з Трухіним: на допит знову викликали поліцейського, який першим прибув на місце ДТП

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) викликало на допит 7 лютого поліцейського Сергія Петрика у справі щодо ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна.

Про це у коментарі журналістам повідомила речниця Державного бюро розслідувань Ольга Чиканова, передає кореспондент Укрінформу.

“Хотіла б вам наголосити, що сьогодні він (Петрик — ред.) вдруге викликаний на допит у якості свідка, аби він повідомив нам ту інформацію, чому він вперше (на першому допиті у слідчих ДБР — ред.) не надав ті відеоматеріали, не надав ту інформацію, яку він повідомив журналістам “Української правди”", - поінформувала речниця ДБР.

За словами Чиканової, слідчі Держбюро розслідувань наразі не мають жодних намірів оголошувати про підозру цьому поліцейському.

Говорячи про те, чи є вже у ДБР відео із нагрудної камери Петрика, вона закликала дочекатися результатів допиту.

“Хотіла б наголосити, що щодо відео, про яке ми говоримо, то слідчі ДБР надсилали запит у поліцію, щоб отримати всі матеріали, а також відеоматеріали з усіх нагрудних відеокамер тих поліцейських, які прибули на місце цієї ДТП. Але те відео, яке ми побачили, і яке було оприлюднене журналістами, не перебувало у розпорядженні кримінального провадження на той момент у слідчих. Тому на допиті ми дізнаємося, чому не була раніше вказана та інформація, яку він оприлюднив журналістам, чому не було передано відео тощо”, - уточнила вона.

Окремо вона повідомила, що наразі слідчі ДБР провели великий обсяг роботи щодо цього питання.

“Наразі матеріали справи налічують більш як 5 томів. Також слідчими ДБР за цей період було вивчено всі відеоточки, мабуть, десь 1000 відеоточок було вивчено на відрізку дороги від Полтави до Києва. Встановлюються всі обставини, проведено 4 експертизи, на даний момент триває 5-та, заключна експертиза, після якої ми зможемо дізнатися, хто ж, власне, був за кермом, а також інші обставини ДТП”, - уточнила вона і додала, що досудове розслідування у цій справі триває.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

1 лютого 2022 року журналісти видання “Українська правда” оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

У МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Монастирськийпро Трухіна і ДТП: Якби зателефонував, у той же момент був би посланий

Зі свого боку, у ДБР заявляю, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

Вранці 2 лютого Трухіна виключили зі складу політичної партії "Слуга народу". Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-