ДБР проведе нову ДНК-експертизу у справі про ДТП із Трухіним

ДБР проведе нову ДНК-експертизу у справі про ДТП із Трухіним

Укрінформ
У рамках розслідування кримінального провадження щодо ДТП за участі народного депутата Олександра Трухіна Державне бюро розслідувань уже отримало результати ДНК-експертизи, але наразі слідство потребує додаткових заходів.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності заявив очільник ДБР Олександр Сухачов, передає кореспондент Укрінформу.

«Є висновки генно-молекулярної експертизи», - заявив Сухачов.

Зі свого боку голова комітету Сергій Іонуша сказав, що наскільки він зрозумів, то у ДБР не було відомостей до того, як була поширена інформація «Українською правдою», що вже після того, як сталася ця ДТП, Трухін відкривав двері, торкався певних предметів на водійському сидінні, «і тому це може мати значення для подальшого розслідування».

Читайте також: У поліції доступ до відео ДТП із Трухіним мали близько 100 осіб - Клименко

«Ви цілком праві, тому що вказана генно-молекулярна експертиза була завершена 26 листопада 2021 року, але з урахуванням нових обставин, слідство потребує додаткових заходів, у тому числі призначення додаткової експертизи», - зазначив Сухачов.

Він повідомив, що генно-молекулярна експертиза – довготривала, «але ми її вже провели».

«… Мабуть, ми будемо її перепризначати її, тому я не можу сказати про терміни закінчення досудового розслідування. Але практика складається така, що розслідування триває до 1 року», - сказав очільник ДБР.

Він поінформував, що слідчі ДБР призначили та організували проведення, окрім ДНК-експертизи, автотехнічної, транспортно-трасеологічної, а також судової медичної експертизи.

Читайте також: ДТП з Трухіним: поліцейські на допитах розповіли, що хабар їм не пропонували

«…Станом на 24 січня слідчим було призначено остаточну комплексну судово-автотехнічну та транспортно-трасологічну експертизу для встановлення причинного зв’язку між допущеними водіями невідповідностями вимогам ПДР та настанням ДТП», - додав директор ДБР.

Як повідомлялося, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Унаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Поліцейський Петрик стверджує, що депутат Трухін не шукав його після ДТП

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

1 лютого 2022 року журналісти видання “Українська правда” оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

Читайте також: ДТП із Трухіним: поліція досі не передала ДБР відео з бодікамери

У МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

Зі свого боку, у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

Вранці 2 лютого Трухіна виключили зі складу політичної партії "Слуга народу". Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-