Іспанія підтримає санкції проти Росії у разі нової атаки на Україну – глава МЗС

Іспанія підтримає санкції проти Росії у разі нової атаки на Україну – глава МЗС

Відео
Укрінформ
Іспанія готова разом із Європейським Союзом до запровадження санкцій проти Росії у разі нової атаки на Україну, але вважає, що наразі слід зосередитися на дипломатичних зусиллях задля врегулювання створеної Кремлем кризи.

Про це заявив міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено на спільній з очільником МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава іспанської дипломатії зазначив, що в Іспанії із занепокоєнням спостерігають за концентрацією російських військ у безпосередній близькості до кордонів України.

«Але ми впевнені, що ця ситуація має вирішуватися через діалог. Ми працюємо разом із партнерами, щоб підтримати ці зусилля як у рамках ЄС, так і в рамках НАТО та ОБСЄ. Європейські партнери вже погодили цілу низку дуже важливих санкційних заходів, які будуть дуже швидко запроваджені у разі військової агресії проти України. Звісно, що це не є сценарієм, який ми хотіли би бачити, але ми до нього готові, і готові всі разом», - сказав Альбарес Буено.

Читайте також: Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у Холодній війні — Кулеба

Він додав, що санкції не запроваджуватимуть превентивно, вони розроблені як застереження.

«Наша мета – знайти рішення, які дозволять захистити безпеку всіх європейських держав та принципи, на яких грунтується міжнародне право», - зауважив міністр.

У відповідь на запитання, чи готовий Мадрид розглянути питання поставок озброєнь Києву, Альбарес Буено зазначив, що політика Іспанії і ЄС в цілому, полягає у тому, що ця криза має вирішуватися через діалог та за допомогою тих зусиль, які вже докладаються.

«Якщо буде необхідність іти далі, тобто працювати над тим, щоб були застосовані вже погоджені заходи, тобто пакет санкцій, то в цьому напрямку також буде вестися робота. Але зараз - час дипломатичних зусиль, час переговорів, і треба працювати над цим, а не над якимись гіпотетичними сценаріями, які поки що не відповідають реальності", - сказав глава МЗС Іспанії.

Читайте також: Банки Євросоюзу та США попередили про можливі кібератаки з боку Росії

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США разом із європейськими союзниками віддають перевагу дипломатичному підходу у врегулюванні розбіжностей з Росією, однак у разі посилення агресії з боку Москви готові до «швидкої та потужної» відповіді у вигляді санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-