Банки Євросоюзу та США попередили про можливі кібератаки з боку Росії

Банки Євросоюзу та США попередили про можливі кібератаки з боку Росії

Укрінформ
Регулятори в Євросоюзі та США попередили свої банки про можливі кібератаки, які спонсорує Росія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Європейський центральний банк, очолюваний колишнім міністром Франції Крістін Лагард, який здійснює нагляд за найбільшими кредиторами Європи, перебуває у стані готовності до загрози кібератак на банки з Росії.

За словами одного з джерел, у той час, як регулятор був зосереджений на звичайних шахрайствах, які процвітали під час пандемії, українська криза відвернула його увагу на кібератаки, ініційовані з Росії. ЄЦБ вимагає від банків підготовки до такої ситуації, тому банки проводили кібервоєнні ігри, щоб перевірити свою здатність відбивати атаки.

Читайте також: Україна готова протистояти кіберзагрозам з боку Росії – Монастирський

Також, за даними регулюючої розвідки, наприкінці січня Департамент фінансових послуг Нью-Йорка випустив попередження для фінансових установ, попереджаючи про кібератаки у відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну і призведе до санкцій США.

Британський національний центр кібербезпеки закликав великі організації підвищити свою стійкість на тлі загострення напруженості навколо України.

Глава німецького наглядового органу BaFin Марк Бренсон також своєю чергою заявив, що кібервійна взаємопов'язана з геополітикою та безпекою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-