Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у Холодній війні — Кулеба

Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у Холодній війні — Кулеба

Укрінформ
Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у Холодній війні, тому сьогодні йдеться про захист всієї безпекової архітектури Європи.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з міністром закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбареса Буено, передає кореспондент Укрінформу.

“Без перебільшення Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у Холодній війні, тому сьогодні йдеться про захист всієї безпекової архітектури Європи і від того, як велика європейська спільнота пройде цю кризу, залежатиме майбутнє європейської безпеки та кожної окремої європейської країни”, - сказав він.

Читайте також: Російський ревізіонізм залишається ключовим викликом безпеці в Європі – Україна в ОБСЄ

Кулеба також зауважив, що єдиною дієвою стратегією подолання російської безпекової кризи є стримування Москви завдяки єдності та принциповості Європи і готовності до жорстких дій.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США разом із європейськими союзниками віддають перевагу дипломатичному підходу у врегулюванні розбіжностей з Росією, однак у разі посилення агресії з боку Москви готові до «швидкої та потужної» відповіді у вигляді санкцій.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-