Шмигаль зустрівся із Бербок - про що говорили

Шмигаль зустрівся із Бербок - про що говорили

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час зустрічі в Києві обговорили теми оборони, енергетичної безпеки та економіки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Так, Шмигаль зауважив, що Україна максимально консолідує своїх основних міжнародних партнерів. “Ми сподіваємось на подальшу підтримку нашої держави та сильну й непохитну позицію Берліна”, — додав він.

Прем’єр-міністр України підкреслив надважливе значення протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації. У цьому контексті Шмигаль наголосив, що газопровід “Північний потік-2” може бути використаний Росією як енергетична зброя проти Європи.

чільник українського уряду зазначив, що попри російську агресію, Україна продовжує реалізацію реформ. Він подякував Німеччині за багаторічну дієву підтримку в цьому напрямі, зокрема, у впровадженні реформи децентралізації та у сприянні реалізації проєктів зі справедливої трансформації вугільних регіонів.

Читайте також: Бербок пообіцяла Україні збільшити фінансову підтримку

Окрім цього, Шмигаль привітав Федеративну Республіку Німеччину із початком головування у G7. Він також акцентував увагу на залученні німецьких інвесторів до реалізації спільних проєктів, серед іншого - у сфері видобутку.

Підсумовуючи, Прем’єр-міністр України наголосив, що європейська та євроатлантична інтеграція залишаються незмінним курсом для уряду України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Анналена Бербок під час спільної з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції в Києві 7 лютого заявила, що Німеччина й надалі не планує забезпечувати Україну озброєннями, але готова збільшити фінансову та гуманітарну підтримку держави.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-