Бербок пообіцяла Україні збільшити фінансову підтримку

Бербок пообіцяла Україні збільшити фінансову підтримку

Укрінформ
Німеччина й надалі не планує забезпечувати Україну озброєннями, але готова збільшити фінансову та гуманітарну підтримку держави.

На цьому наголосила міністр закордонних справ Анналена Бербок під час спільної з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції в Києві 7 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже-дуже" великим внеском ФРН у безпеку України міністр назвала фінансову підтримку. Вона зазначила, що ЄС і Німеччина самостійно інвестують у різноманітні проєкти в Україні, серед яких згадала, зокрема, плани інтенсифікації співробітництва в галузі водневої енергетики. Вона також зауважила, що Берлін і Київ тісно співпрацюють у питанні продовження газового транзиту територією України. Подальша інтенсифікація співпраці в енергетичній галузі буде обговорена під час Днів енергетики, які мають відбутися незабаром.

Читайте також: Кулеба – про озброєння для України: З Бербок знайшли точки дотику, є проєкт рішення

За словами Бербок, сторони посилюють співробітництво в галузі кіберзахисту. Вона поінформувала, що наприкінці цього місяця до Києва прибуде «посол ФРН з питань кібербезпеки». Сторони хочуть якомога скоріше запустити консультації в цій галузі.

Німеччина, зауважила її представниця, є найбільшим гуманітарним донором України. Вона нагадала про надання Києву фінансового кредиту та пообіцяла «подальшу фінансову та не тільки фінансову допомогу».

Серед конкретних проєктів вона назвала підтримку освітянських програм і підтримку тимчасово переміщених осіб в Україні.

Читайте також: Бербок не зможе зустрітися з Зеленським через зміну планів із французької сторони

Сказала Бербок також про допомогу в облаштуванні за допомогою Німеччини військового госпіталю, який відвідає у рамках візиту.

Останні кілька днів, як повідомлялось, канцлер ФРН Олаф Шольц та інші політики оперують цифрою 1,83 млрд євро, говорячи про допомогу Україні з 2014 року.

Фото: Photothek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-