Зеленський сьогодні зустрінеться з Макроном у Києві

Зеленський сьогодні зустрінеться з Макроном у Києві

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 8 лютого, у Києві проведе зустріч з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційне інтернет-представництво глави держави.

«8 лютого відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона, який перебуватиме в нашій країні з робочим візитом», - йдеться у повідомленні.

Планується, що після цієї зустрічі два президенти поспілкуються з представниками ЗМІ.

Місце проведення зустрічі - Маріїнський палац.

Читайте також: Бербок – перед візитом в Україну: Ми розуміємо, що на кону - мир в Європі

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок вилетів до Москви, аби провести перемовини з Володимиром Путіним щодо відведення російських військ від кордонів України. На спільній пресконференції з президентом РФ він заявив, що мета його візиту до Москви - безпека всіх.

Він також зазначив, що базою вирішення “українського питання” є Мінські угоди, і що саме про це він буде говорити з Президентом України Володимиром Зеленським на зустрічі у Києві.

Читайте також: Найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та деескалації - Макрон

Минулого тижня Зеленський провів зустрічі з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, з Прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, Прем’єр-міністром Сполученого Королівства Борисом Джонсоном . Він також провів телефонні розмови з лідерами низки країн.

Очікується, що 14 лютого відбудуться переговори Президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца, який прибуде до нашої країни з першим офіційним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-