Найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та деескалації - Макрон

Найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та деескалації - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації.

Про це французський лідер сказав на спільній пресконференції з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві після завершення їх майже шестигодинної зустрічі.

Макрон наголосив, що зараз напруження підсилюється, підсилюється рівень ескалації, і це — ні в інтересах ні Росії, ні європейців.

“Нам потрібно домовитися по конкретних заходах, для того, щоб стабілізувати ситуацію і досягнути деескалації. Ми це обговорили разом. Найближчими днями та тижнями це має бути підтверджено. Це залежатиме від переговорів і консультацій з США, з НАТО, з європейцями, а також — від нашої зустрічі з президентом Зеленським завтра”, - сказав Макрон.

Читайте також: Путін заявив про продовження діалогу зі США та НАТО щодо «гарантій безпеки»

“І я хочу сказати, що президент Росії Путін сказав, що він готовий слідувати цій логіці, говорячи про те, щоб була рівновага в цих ініціативах, в тому числі — поставити питання про суверенітет і територіальну цілісність України”, - додав він.

“Тож найближчі дні будуть вирішальними, і ці щільні дискусії, які в нас відбулися, сприятимуть цьому”, - підкреслив президент Франції.

Читайте також: Росія розмістила на кордоні з Україною вже 140 тисяч своїх військових - Резніков

"Ми зараз усвідомлюємо серйозність ситуації та знаходимо шлях до збереження миру. Я глибоко вірю, що час ще є", - також зауважив він.

За словами Макрона, «у нас є бажання працювати разом, щоб гарантувати новий порядок стабільності та безпеки в Європі», і у цьому сенсі Росії були запропоновані «конкретні гарантії безпеки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-