Росія розмістила на кордоні з Україною вже 140 тисяч своїх військових - Резніков

Росія розмістила на кордоні з Україною вже 140 тисяч своїх військових - Резніков

Укрінформ
Станом на сьогодні уздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі та ОРДЛО загалом перебувають 140 тисяч військових.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі «Свобода слова» на ICTV заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Станом на сьогодні вздовж усіх кордонів з Україною з боку РФ, Білоруської республіки та тимчасово окупованих територій знаходиться наземного компонента 119 тисяч вояків. Якщо додати повітряний та морський компонент це буде 140 тисяч. Це 72 батальйонно-тактичних груп із яких 11 знаходяться в Республіці Білорусь. Це об’єктивні факти», - заявив Резніков.

Читайте також: Україна очікує новий військовий вантаж із Британії - Резніков

Міністр нагадав, що незабаром розпочнуться спільні російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022", однак українські Збройні сили дзеркально проведуть власні навчання.

«У них навчання будуть з 10 по 20 лютого, але українські ЗСУ теж працюють і сьогодні у нас так само паралельно дзеркально відбувається навчання. Назву місця, де вони будуть відбуватись – це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий Лан, Олешківські Піски, Чернігів, Чугуєв, Суми, Одеса. І це тільки полігони», - повідомив Резніков, додавши, що в інших місцях так само українські військові проводитимуть навчання із застосуванням байрактарів, джавелінів та ракет NLAW.

Читайте також: Резніков: Імовірність ескалації з боку Росії продовжує оцінюватись як низька

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна і міжнародні партнери уважно стежать за російсько-білоруськими військовими навчаннями "Союзна рішучість-2022" і володіють усією повнотою інформації про маневри поблизу нашого кордону.

Військовослужбовці з Росії та Білорусі, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, розпочали бойове злагодження на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Лєсновський, Брестський, Осиповицький. Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі навчань, який проходитиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Також планується організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Читайте також: Концентрація російських військ у Білорусі є недостатньою для наступу – Резніков

Другий етап пройде з 10 до 20 лютого. У його рамках планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави. Під час навчань будуть виконуватися заходи щодо посилення охорони державного кордону "для припинення проникнення озброєних груп бойовиків", щодо перекриття каналів доставки зброї та боєприпасів, а також пошуку, блокування, знищення "незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп противника".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-